Reviews, get directions and information for Folkuniversitetet Göteborg

Folkuniversitetet Göteborg

About

Välkommen till Folkuniversitetet i Göteborg! Gilla gärna vår sida. Här får du tips om intressanta artiklar, föreläsningar och utbildningar.

Story

DET FRISTÅENDE STUDIEFÖRBUNDET
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige. Folkuniversitetet drivs i stiftelseform och utan vinstintresse.Vi uppbär statsbidrag för de delar av verksamheten som är folkbildningsarbete. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

Vår utgångspunkt är att varje människa har behov av kunskap och vårt breda kursutbud är tillgängligt för alla. När vi planerar och genomför vår verksamhet utgår vi alltid från individens behov.

Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Vi vill vara vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

ÖPPET FÖR ALLA
Vi menar att det behövs många olika utvecklingsvägar för att det livslånga lärandet ska komma alla människor till del. Folkbildningstanken – alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap – genomsyrar vår pedagogik, vår organisation och våra värderingar

ETT VETENSKAPLIGT FÖRHÅLLNINGSSÄTT
Vi har ett nära samarbete med universiteten. Kurserna och det pedagogiska tänkandet präglas av ett vetenskapligt förhållningssätt och av vår framväxt ur den akademiska världen. Att förmedla forskningsinformation och göra den tillgänglig för allmänheten är en viktig uppgift för oss.

INTERNATIONELLT PERSPEKTIV
Internationella kunskaper och erfarenheter utvecklar och berikar vår verksamhet i Sverige. Idéer och inspiration får vi bland annat genom samarbetet med våra skolor i Europa och genom vårt engagemang i internationella nätverk.

FEM STIFTELSER I SVERIGE
Folkuniversitetet består av fem olika stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Därtill finns ett gemensamt förbundskansli. I våra styrelser sitter representanter från universiteten, studentkårerna och Folkuniversitetsföreningen.

VI ARBETAR MED
Öppna kurser för alla
Studiecirklar tillsammans med föreningar och kamratgrupper
Forskningsinformation och föreläsningar
Arbetsmarknadsuppdrag
Personalutbildningar
Internationella språkexamina och digitala språktester
Språk utomlands
Estetiska skolor och hantverkslinjer
Yrkeshögskoleutbildningar
Gymnasieskolor
Komvux, sfi och särvux
Folkhögskolor och montessoriskolor

Address: Norra Allégatan 6, 413 01 Göteborg
City: Gothenburg
Zip Code: 413 01


Working Hours
Monday: 08:30 - 17:00
Tuesday: 08:30 - 17:00
Wednesday: 08:30 - 17:00
Thursday: 08:30 - 17:00
Friday: 08:30 - 17:00


related searches: folkuniversitetet göteborg svenska, folkuniversitetet moodle, folkuniversitetet stockholm, folkuniversitetet sfi, folkuniversitet uppsala, komvux göteborg, folkuniversitetet göteborg swedish course, volkshochschule göteborg
Comment on this business

to add Folkuniversitetet Göteborg map to your website;Folkuniversitetet Göteborg's nearby businesses
Le Petit Café Le Petit Café 130 meters
Hemma Hos Hemma Hos 140 meters
Caféva Caféva 120 meters
Pustervik Pustervik 60 meters
Café Hebbe Lelle Café Hebbe Lelle 170 meters
Haga Pizzeria Haga Pizzeria 50 meters
Lagerhuset Lagerhuset 130 meters